NOVINKY

Prečítajte si novinky z oblasti triedenia, zhodnocovania recyklácie odpadov a obalových výrobkov.

Pripravení na leto? Nezabúdajme správne triediť obaly z opaľovacích prípravkov
Článok Ako triediť
11. 06. 2025

Pripravení na leto? Nezabúdajme správne triediť obaly z opaľovacích prípravkov

Leto je konečne tu a s ním aj obdobie dovoleniek. Či už ide o pobyt pri mori, kúpanie v jazere, relax na kúpalisku alebo piknik v parku, v letnej výbave by nemali chýbať produkty, ktoré chránia pokožku a zabezpečujú potrebný komfort. Opaľovací krém s vysokým SPF, balzam na pery, osviežujúci sprej či dezinfekcia na ruky patria v lete medzi najčastejšie používané produkty. Čo však s obalmi po ich spotrebovaní? V OZV ENVI - PAK pripomíname, že aj tieto obaly je potrebné správne vytriediť. 

Jar v záhrade: Ako správne triediť obaly zo záhradkárskych potrieb?
Článok Ako triediť
15. 04. 2025

Jar v záhrade: Ako správne triediť obaly zo záhradkárskych potrieb?

S príchodom jari začala aj záhradkárska sezóna. Mnohí z  nás sa púšťajú do sadenia kvetov, byliniek či skoršej zeleniny. Práca v záhrade je tak nielen bežnou súčasťou jarných dní, ale aj spôsobom, ako si oddýchnuť a zároveň urobiť niečo užitočné. So záhradkárčením však pribúda aj množstvo obalov, ktoré často končia v nesprávnom koši. V ENVI - PAK preto pripomíname, že aj pri práci v záhrade má triedenie svoj význam.

Chrípková sezóna pomaly končí, ale čo s odpadom, ktorý tu po nej ostal?
Článok Ako triediť
13. 03. 2025

Chrípková sezóna pomaly končí, ale čo s odpadom, ktorý tu po nej ostal?

Začiatok roka 2025 bol na Slovensku mimoriadne náročný. Počet prípadov chrípky a akútnych respiračných ochorení prudko vzrástol, pričom sa dočasne zatvárali aj mnohé školy a škôlky. Hygienici zaznamenali najvyššiu chorobnosť za ostatné roky, no aktuálne sa situácia postupne stabilizuje a počty chorých pomaly klesajú.

Najlepší recept na správne triedenie odpadu z vianočného pečenia
Článok Ako triediť
06. 12. 2024

Najlepší recept na správne triedenie odpadu z vianočného pečenia

V predvianočnom období sa z kuchýň intenzívne šíri vôňa sladkého pečiva. Každá domácnosť má svoje obľúbené koláčiky – či už sú to medovníky, vanilkové rožky, medvedie labky alebo rôzne moderné varianty, ktoré sú inšpirované aktuálnymi kulinárskymi trendmi. Niektorým stačí, keď majú na Vianoce napečených len zopár obľúbených druhov koláčov, ale nájdu sa aj takí, ktorí to s pečením preháňajú a vedia zásobiť aj susedov. Koľko druhov sladkých koláčov je teda na Vianoce tak akurát a ako naložiť s odpadom, ktorý počas pečenia vznikne?