04. 12. 2013

Aj v Partizánskom vedia, ako správne separovať odpad

V materskej škôlke na Makarenkovej ulici v Partizánskom sa to 2. júna 2008 riadne zelenalo

V materskej škôlke na Makarenkovej ulici v Partizánskom sa to 2. júna 2008 riadne zelenalo. Pani učiteľky pripravili deťom „ich deň“, kedy sa mohli dosýta zabaviť, zašportovať si a opiecť si nejakú dobrotku s rodičmi, ale tiež sa naučili, ako so separovaným zberom odpadu pomôcť životnému prostrediu.

Deti sú v mnohých situáciách ako špongia, nasajú možné aj nemožné... :-) Začiatkom júna nasávali spolu s rodičmi informácie, do ktorých farebných kontajnerov patrí ktorý odpad a prečo vôbec je dôležité odpad triediť. A deti tieto informácie za ten ubehnutý mesiac nezabudli, ale samé stále upozorňujú svoje okolie, čo a kde treba zahodiť.

MS_Partizanske_Pexeso_ZELENY_BODAko odmenu za svoju snahu dostali deti od oprávnenej organizácie ENVI-PAK odznaky ZELENÝ BOD, mohli si zahrať pexeso, v ktorom si tiež precvičili separovanie odpadu a tiež náramky ZELENÝ BOD, ktorý väčšina detí, ale aj ich rodičov stále nosí na ruke.

Jednoducho, materská škôlka na Makarenkovej ulici dala zelenú separovaniu odpadu, pretože si uvedomuje, že triediť odpad sa oplatí ... :-)