13. 07. 2015
Článok

Bažant Pohoda festival bol plný hudby, pozitívnej energie a inšpirácie

Bažant Pohoda festival bol plný hudby, pozitívnej energie a inšpirácie

Festival Bažant Pohoda nám spríjemňuje leto už devätnásť rokov. „Každý ročník bol iný a lepší“, tvrdia jeho fanúšikovia, aj keď sa mu ani nepríjemnosti v minulosti nevyhli. ENVI - PAK je partnerom festivalu celých deväť rokov. Organizátorovi najskôr pomáhal zabezpečiť poriadok logisticky a fyzicky, neskôr komunikačne.

Nálepkami na kontajneroch s exaktnou informáciou ako treba odpad triediť, letákmi s podobným obsahom a interaktívnym eventom ENVI-PAK vždy podporoval nosnú myšlienku – triedením odpadu chrániť životné prostredie.





Spoločnosť ENVI - PAK vytvorila štyri roky po sebe slovenský rekord v množstve vyzbieraného plastového odpadu na jednom mieste. Od minulého roka sa zabezpečením vratných pohárov na nápoje situácia s odpadom významne zmenila. Plastového odpadu radikálne ubudlo a festival sa aj vďaka tejto pozitívnej zmene dostal na rebríčku celkovej kvality a čistoty medzi európsku festivalovú elitu.




 

12. júla sa zatvorili brány tohto multikultúrneho podujatia. Počas 3 dní si mohlo asi 30 tisícové publikum vyberať medzi koncertmi, literárnymi a politickými debatami, filmami, divadlom a rôznymi eventmi partnerov festivalu. ENVI - PAK tento krát tvoril Ekostenu prianí s návštevníkmi stánku. Víťazi najzaujímavejších z nich sa stanú majiteľmi ekokolobežiek. Ich mená budú zverejnené na stránke envipak.sk a na sociálnych sieťach.


Náš program sme obohatili aj workshopom s odbornou asistenciou pri výrobe šperkov z rozličných už použitých materiálov. Kto chcel získať vstupenku na jubilejný 20. ročník festivalu Bažant Pohoda rok vopred, pohojdal sa na hojdačke z plechoviek nášho partnera BevCan East a pri troche šťastia má budúci rok festival istý.




Uvidíme, ako sa so svojím ekoprianím popasovali deti známeho slovenského vydavateľa K. K. Bagalu, ktorého stánok je pravidelne veľkým ťahákom pre milovníkov literatúry a diskusií na rôzne spoločensky zaujímavé témy. O jednej z nich - disente a samizdate za bývalého režimu - prišli porozprávať publicista a spisovateľ M. Šimečka a český minister zahraničia knieža K. Schwarzenberg.


Ako sa vyjadrila generálna riaditeľka ENVI - PAK Hana Nováková: „Festival Bažant Pohoda je výborný formát na oslovenie mladých ľudí, ktorí sú k nami zdeľovaným informáciám prístupní a otvorení. Je to podľa mňa tá správna cieľová skupina, ktorá odpad nielen triedi, ale bude aj ďalej šíriť jeho význam ako neoddeliteľnej súčasti ochrany životného prostredia“.