04. 12. 2013

Bažant Pohoda festival bol plný hudby, pozitívnej energie a inšpirácie. ENVI-PAK bol jeho súčasťou.

Festival Bažant Pohoda nám spríjemňuje leto už devätnásť rokov. „Každý ročník bol iný a lepší“, tvrdia jeho fanúšikovia, aj keď sa mu ani nepríjemnosti v minulosti nevyhli

Festival Bažant Pohoda nám spríjemňuje leto už devätnásť rokov. „Každý ročník bol iný a lepší“, tvrdia jeho fanúšikovia, aj keď sa mu ani nepríjemnosti v minulosti nevyhli. ENVI-PAK je partnerom festivalu celých deväť rokov. Organizátorovi najskôr pomáhal zabezpečiť poriadok logisticky a fyzicky, neskôr komunikačne.

Nálepkami na kontajneroch s exaktnou informáciou ako treba odpad triediť, letákmi s podobným obsahom a interaktívnym eventom ENVI-PAK vždy podporoval nosnú myšlienku – triedením odpadu chrániť životné prostredie.

 

  bazant_pohoda2 bazant_pohoda3

Spoločnosť ENVI-PAK vytvorila štyri roky po sebe slovenský rekord v množstve vyzbieraného plastového odpadu na jednom mieste. Od minulého roka sa zabezpečením vratných pohárov na nápoje situácia s odpadom významne zmenila. Plastového odpadu radikálne ubudlo a festival sa aj vďaka tejto pozitívnej zmene dostal na rebríčku celkovej kvality a čistoty medzi európsku festivalovú elitu.

bazant_pohoda11 bazant_pohoda12

12. júla sa zatvorili brány tohto multikultúrneho podujatia. Počas 3 dní si mohlo asi 30 tisícové publikum vyberať medzi koncertmi, literárnymi a politickými debatami, filmami, divadlom a rôznymi eventmi partnerov festivalu. ENVI-PAK tento krát tvoril Ekostenu prianí s návštevníkmi stánku. Víťazi najzaujímavejších z nich sa stanú majiteľmi ekokolobežiek. Ich mená budú zverejnené na stránkach envipak.sk; zelenybod.sk a na sociálnych sieťach.

Náš program sme obohatili aj workshopom s odbornou asistenciou pri výrobe šperkov z rozličných už použitých materiálov. Kto chcel získať vstupenku na jubilejný 20. ročník festivalu Bažant Pohoda rok vopred, pohojdal sa na hojdačke z plechoviek nášho partnera BevCan East a pri troche šťastia má budúci rok festival istý.

bazant_podoa4  bazant_pohoda10

Uvidíme, ako sa so svojím ekoprianím popasovali deti známeho slovenského vydavateľa K. K. Bagalu, ktorého stánok je pravidelne veľkým ťahákom pre milovníkov literatúry a diskusií na rôzne spoločensky zaujímavé témy. O jednej z nich - disente a samizdate za bývalého režimu - prišli porozprávať publicista a spisovateľ M. Šimečka a český minister zahraničia knieža K. Schwarzenberg.

Ako sa vyjadrila generálna riaditeľka ENVI-PAK Hana Nováková: „Festival Bažant Pohoda je výborný formát na oslovenie mladých ľudí, ktorí sú k nami zdeľovaným informáciám prístupní a otvorení. Je to podľa mňa tá správna cieľová skupina, ktorá odpad nielen triedi, ale bude aj ďalej šíriť jeho význam ako neoddeliteľnej súčasti ochrany životného prostredia“.

 

bazant_pohoda5 bazant_pohoda6 bazant_pohoda7

bazant_pohoda8 bazant_pohoda9