04. 12. 2013

Deň Zeme v Handlovej nám jarná búrka nepokazila

Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý pripadá na 22. apríla a je oslavou príchodu jari, pripravilo mesto Handlová pre školákov a všetkých Handlovčanov tradičné spoločenské podujatie

Pri príležitosti Dňa Zeme, ktorý pripadá na 22. apríla a je oslavou príchodu jari, pripravilo mesto Handlová pre školákov a všetkých Handlovčanov tradičné spoločenské podujatie. V spolupráci s ENVI-PAK, spoločnosťou Hater, mestským domom kultúry a ZŠ Školská mali počas podujatia prebiehať tvorivé dielne s prezentáciou projektov žiakov s tematikou životného prostredia sprevádzané kultúrnym programom pre obyvateľov Handlovej.

den_zeme_handlova  den_zeme_handlova4

Príroda to však zriadila inak. Presne o 12:00, na začiatok podujatia, sa prihlásila o slovo a prudkým dažďom spláchla všetky pripravené rekvizity a vysprchovala školákov tak, že museli ísť domov, aby v premočených veciach neochoreli. 

Aby sme cestu do Handlovej nemerali zbytočne, navštívili sme ZŠ, kde sme strávili príjemný čas s prváčikmi a formou environmentálnych hier sme ich učili triediť odpad. Deti sa tešili z hier a ešte viac zo silikónových náramkov, pier a iných drobných darčekov, ktorými sme ich odmenili za správne odpovede v triedení odpadu z domácnosti.

den_zeme_handlova5den_zeme_handlova2den_zeme_handlova_6