23. 05. 2016
Článok

Deň triedeného zberu v Leviciach

Deň triedeného zberu v Leviciach

Počas piatku, 20.5.2016, sme pre obyvateľov mesta Levice vytvorili súťažné aktivity pre deti pod názvom Deň triedeného zberu.

Tento deň bol súčasťou osláv Dní mesta Levice a tradičného levického jarmoku, preto bola účasť detí naozaj vysoká. Prišlo okolo tisíc detí základných a materských škôl, ktoré sa zapojili do našich súťaží. Na pódiu Námestia hrdinov stavali sochy z plastového odpadu, vytvárali mozaiku z plastových štuplíkov, triedili odpad do farebných kontajnerov či tancovali na farebných podložkách. Naučili sa tak triediť odpad hravou formou.

Okrem toho sme nielen pre levické deti, ale i pre dospelých prichystali info stánok ENVI – PAK, v ktorom sa mohli zastaviť, aby si vypočítali svoju ekologickú stopu na životnom prostredí či vymysleli slogan o triedení odpadu. Za spomínané aktivity dostali darčeky vo forme nálepiek, tašiek, pier, náramkov, cukríkov, zberových kalendárov, detských pomôcok a letákov o správnom triedení. Okrem toho všetci, ktorí sa zapojili do Ekologickej stopy a súťaže kreatívneho návrhu sloganu, boli zaradení do zlosovania o hodnotné ceny.


Veríme, že deti z Levíc budú pokračovať v správnom triedení odpadov aj doma. Lebo čo sa v mladosti naučili, to nám všetkým padne na úžitok aj budúcnosti.