04. 12. 2013

Deti triedili odpad na Kutliarskom dni v Selciach

Deti z obce Selce, neďaleko Banskej Bystrice, nám na tradičnom kultúrno-spoločenskom a gurmánskom dni (8

Deti z obce Selce, neďaleko Banskej Bystrice, nám na tradičnom kultúrno-spoločenskom a gurmánskom dni (8. 6.) ukázali, že triedenie odpadu zvládajú bez problémov. Na 8. ročníku Kutliarskeho dňa si v prezentačnom stánku ENVI-PAK, partnera podujatia, zahrali puzzle, Človeče, nehnevaj sa a ďalšie interaktívne hry.

Kutle znamenajú po selčiansky držky. A keďže Kutliarsky deň, tak súťaž o najchutnejší držkový guláš. Z 15 súťažných družstiev určite vyhral najlepší guláš, aj keď sme ho nestihli ochutnať. Zato sme zistili, že selčianske deti vedia triediť odpad a väčšina z nich si môže hovoriť ekosapiens vďaka prevereniu svojho environmentálneho správania prostredníctvom dotazníka so škálou ekoboh, ekosapiens a ekovrah. Do stánku ENVI-PAK ich prišli desiatky od 3 do -násť rokov a každý si ako odmenu odniesol malý darček.

Kutliarsky deň je dobrou príležitosťou na stretnutia so susedmi či rodinou, preto sa v centre diania stretli hádam všetci Selčania, ich príbuzní a priatelia, či obyvatelia okolitých miest a obcí vrátane Banskobystričanov. Kutliarsky deň s dobrým jedlom a hudobným programom bol tento rok jedinečný vďaka vytvoreniu slovenského rekordu v počte starých a historických detských kočíkov, vrátane tých pre bábiky (46), z ktorých najstarší v promenáde mal rovných 70 rokov.

kutl_den_selce_6 kutl_den_selce_7 kut_den_selce_1 kut_den_selce_2 kutl_den_selce_3 kutl_den_selce_4