04. 12. 2013

ENVI-PAK podporil vydanie publikácie Zelená kancelária

ENVI-PAK ako súčasť svojich environmentálne zodpovedných aktivít finančne podporil vydanie publikácie Zelená kancelária

ENVI-PAK ako súčasť svojich environmentálne zodpovedných aktivít finančne podporil vydanie publikácie Zelená kancelária. Krst sa konal vo februári v hoteli Lindner v Bratislave za účasti takmer stovky hostí, zástupcov firiem, ministerstiev, mimovládnych organizácií a médií.

zelena_kancelaria1 zelena_kancelaria3

Na podujatí boli prítomní aj ďalší vzácni hostia ako Helfried Carl, rakúsky veľvyslanec, Iveta Plšeková, námestníčka bratislavského primátora, Ingrid Konrad, hlavná architektka Bratislavy. Plaketu „Najzelenšia mestská časť Bratislavy“ prebral starosta mestskej časti Bratislavy - Ružinov Dušan Pekár.

zelena_kancelaria2 zelena_kancelaria4

Publikácia ZELENÁ KANCELÁRIA sa na sto stranách venuje témam ako vo firmách zlepšovať vzťah k životnému prostrediu a zároveň znižovať prevádzkové náklady. Obsahuje informácie ako šetriť energie, vodu a papier v budovách a kanceláriách, o zelených informačných technológiách, ako znižovať množstvo odpadu, udržiavať dopravu a ekologicky upratovať.

Personalisti a špecialisti internej komunikácie si v nej nájdu tipy ako motivovať zamestnancov k optimálnemu používaniu zdrojov firmy a našej planéty. Kniha je určená aj profesionálom, ktorí majú na starosti správu budov či vozového parku, ale aj oddeleniam nákupu, ktorým ponúka prehľad jednotlivých environmentálnych značiek a certifikátov, ktoré im pomôžu pri nastavovaní kritérií zeleného obstarávania.

Vydavateľmi publikácie sú občianske združenie EKOrast a Slovenská rada pre zelené budovy. Krstní rodičia - Jana Gemeranová zo spoločnosti ENVI-PAK, Romain Coiquaud zo spoločnosti VCES, Peter Škvaril zo spoločnosti Schüco a Janka Ružická z OZ EKOrast pokrstili knihu na podujatí zeleným jačmeňom. Cyklokuriéri Švihaj Šuhaj ju následne doručili do takmer 500 firiem.

zelena_kancelaria_obalka