04. 12. 2013

ENVI-PAK už po druhýkrát na festivale Hory a mesto

V dňoch 22. – 25. apríla 2010 sa uskutočnil ďalší ročník festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto

hory%20a%20mestoV dňoch 22. – 25. apríla 2010 sa uskutočnil ďalší ročník festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. ENVI-PAK bol i tento rok partnerom festivalu.  V centre diania, priamo pri „base campe“ – základnom tábore festivalu, sme mali postavený stánok, ktorý sa skladal z návštevníkmi veľmi obdivovaného kartónového nábytku.

Prostredníctvom hostesiek a neprehliadnuteľných maskotov v podobe ochrannej známky ZELENÝ BOD sme informovali o potrebe triediť odpad. Počas konania festivalu sa v bratislavskom Auparku stretli naozaj ľudia, ktorí majú k prírode veľmi blízko a ekologický spôsob života a triedenie odpadu im vonkoncom nie je cudzie.

Prichádzali sa preto poradiť najmä v praktických veciach – kam patrí ktorý odpad a ako sa v Bratislave triedi. Na ich otázky sme radi odpovedali, deti sme preskúšali, či naozaj vedia prečo je triedenie odpadu potrebné a ktorý obal patrí do ktorého kontajnera. Ich vedomosti, ktoré sú naozaj z roka na rok na lepšej úrovni, sme odmenili silikónovým náramkom alebo veselým pexesom. Dospelí si informácie odnášali na praktických letákoch, ktoré si môžu doma umiestniť napríklad na chladničke, a tak denne správne separovať a pripomínať si, prečo na separovanie odpadu nezabúdať.

Návštevníkov sme informovali i o prínose spoločností, ktoré používajú na obaloch svojich výrobkov ochrannú známku ZELENÝ BOD. Veď spoločnosti, ktoré používajú túto ochrannú známku deklarujú, že finančne prispievajú do systému ZELENÝ BOD, ktorý je najrozšírenejším spôsobom využitia druhotných surovín pochádzajúcich z komunálneho odpadu v Európe. A kúpou výrobkov s ochrannou známkou ZELENÝ BOD všetci prispievame k zlepšovaniu životného prostredia.

Pred premietaním určenom pre mládež sme sa s deťmi porozprávali o ochrannej známke ZELENÝ BOD a preverili sme ich znalosti v triedení odpadu.