04. 12. 2013

Filmový festival EKOTOPFILM v Bratislave

K jeseni neodmysliteľne už 40 rokov patrí najstarší filmový festival na Slovensku EKOTOPFILM

K jeseni neodmysliteľne už 40 rokov patrí najstarší filmový festival na Slovensku EKOTOPFILM. Začína v Bratislave a potom sa sťahuje do ďalších slovenských miest. Každoročne ho navštívi viac ako 70 000 návštevníkov. Spoločnosť ENVI-PAK, ako oficiálny partner podujatia, bol neodmysliteľnou súčasťou sprievodných aktivít počas celého festivalového týždňa.

 ekotpfilm2ekotopfilm1

Z festivalového stanu na Rybnom námestí v Bratislave sme 7. – 11. 10. vytvorili priestor plný hier, kde sa žiaci a študenti mohli odfotiť pri fotostene, zložiť si puzzle, zahrať známu hru človeče, nehnevaj sa či vyskúšať si správne triedenie odpadu do farebných kontajnerov. Priestor mali aj na vlastnú tvorbu – kresliť na tému Každý môže triediť odpad. Akú ekologickú stopu na tejto Zemi zanechávajú, zistili vyplnením dotazníka. Na pamiatku ich hostesky ENVI-PAK označili pečiatkou – ekoboh, ekosapiens a tých najľahostajnejších k prírode ekovrah. Za každý vyplnený vyžrebovaný dotazník boli deti odmenené reklamnými predmetmi ENVI-PAK. Najväčší úspech mali, ako obyčajne, pečiatky.

ekotopfilm ekotopfilm4

Počas filmového festivalu navštívilo stan ENVI-PAK približne 2000 žiakov základných a 1000 žiakov stredných škôl. Väčšina si vyskúšala všetky pripravené aktivity. Navštívili nás aj deti zo špeciálnych ZŠ, ktoré boli nadšené z každého darčeka, ktorý získali.

Filmový festival pokračoval v podobnom duchu v Žiline 7. – 9. 11. v priestoroch stanice Žilina Záriečie, ktorá je prebudovaná na zaujímavý kultúrny stánok. Zo žilinských základných a stredných škôl festival navštívilo a hry si prišlo zahrať asi 800 žiakov a študentov.

Poslednou zastávkou festivalových programov EKOTOPFILMU boli Košice v dňoch 20. - 21.11. 2013. Filmových predstavení a sprievodného programu sa zúčastnilo 1000 žiakov zo základných škôl a asi 350 žiakov zo stredných škôl.

Štyridsiaty jubilejný festival EKOTOPFILM potvrdil opäť svoju opodstatnenosť a ENVI-PAK je rád jeho súčasťou. Účasť viac ako 5000 mladých ľudí na našich aktivitách náš záujem o toto významné celoslovenské podujatie s účasťou zahraničnej odbornej a laickej verejnosti len znásobuje.