04. 12. 2013

I toto leto sme učili deti z detských domovov ekológii

ENVI-PAK už tradične šíri osvetu o ekologickom životnom štýle a potrebe triediť odpad i medzi deťmi

usmev-2011-2ENVI-PAK už tradične šíri osvetu o ekologickom životnom štýle a potrebe triediť odpad i medzi deťmi. Rovnako ako minulý rok i tento rok sme si radi našli čas na vzdelávanie tých detí, ktorým nevštepujú„zelené“ správanie rodičia. Deti z detských domovov, pre ktoré letné tábory organizuje združenie Úsmev ako dar, mohli počas mnohých environmentálnych aktivít zistiť, ako môžu i oni prispieť k čistejšej a krajšej krajine.

Triedenie odpadu na čas i presnosť ukázalo, že vedomosti detí sa od minulého roka posunuli k lepšiemu a napriek mnohým chytákom vedeli presne, ktorý odpad kam patrí. Tradične deti prekvapilo množstvo vecí, ktoré sa z odpadu ďalej vyrábajú a ako sa dajú nepotrebné odhodené veci ešte využiť. Okrem triedenia odpadu sa všetci poriadne zapotili, kým vymysleli najlepšie a najúčinnejšie recepty na ochranu prírody, najmä na šetrenie vodou, zníženie znečisťovania vzduchu a tiež na ochranu peňaženiek v podobe šetrenia elektrickou energiou. usmev-2011-3

Veríme, že ekologicky strávené chvíle si deti dlho zapamätajú, veď na rukách im už teraz právom svietia silikónové náramky ZELENÝ BOD, ktoré reprezentujú priateľské správanie sa k životnému prostrediu a zapojenie sa do triedenia odpadu. Teraz všetkým už zostáva len preniesť získané poznatky do reálneho života.

Na nové deti a nové „zelené“ zážitky sa tešíme na ďalších táboroch zasa o rok!