13. 06. 2016

Letné hry komunikácie sa niesli v znamení triedenia odpadu a ekológie

Zástupcovia médií a reklamnej brandže sa už po 19. krát stretli na Hrách komunikácie, ktoré sa tentoraz konali vo Vysokých Tatrách

Zástupcovia médií a reklamnej brandže sa už po 19. krát stretli na Hrách komunikácie, ktoré sa tentoraz konali vo Vysokých Tatrách. Organizátori spojili krásu okolitej prírody s témou tohtoročných letných hier. Boli zamerané na triedenie odpadu a ekológiu . A práve preto ENVI - PAK na Hrách komunikácie 2016 nemohol chýbať.

Zišlo sa na nich takmer 300 účastníkov, ktorí okrem športových výkonov podávali aj výkony v triedení odpadu. Hravou formou sme súťažiacich naučili, čo do ktorého kontajnera patrí a naopak, čo by do triedeného zberu hádzať nemali. V kvíze sa dozvedeli napríklad ako dlho sa v prírode rozkladá žuvačka, koľkokrát je možné recyklovať papier, koľko fliaš je potrebných na výrobu fleecovej bundy, či kam patrí obal z použitého rastlinného oleja. Navyše okrem športových a náučných disciplín mali možnosť pomôcť prírode aj inak. Popri prechádzke na Hrebienok pomáhali čistiť turistický chodník. Bolo príjemné vidieť záujem o pikošky z odpadovej tematiky a nadšenie z triedenia odpadu.

Záujem o Hry komunikácie a správne triedenie odpadu prejavila aj televízia TA3. Tu nájdete video z reportáže

 Triedenie odpadu do farebných kontajnerov  Triedenie odpadu do farebných kontajnerov

Hra na triedenie odpadu   Ako správne triediť odpad