04. 12. 2013

Módna prehliadka šiat vytvorených z odpadu - na festivale Hory a mesto

ENVI-PAK Vás i tento rok pozýva na medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto, ktorý sa už po tretí krát uskutoční i vďaka partnerstvu s oprávnenou organizáciou ENVI-PAK

hamENVI-PAK Vás i tento rok pozýva na medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto, ktorý sa už po tretí krát uskutoční i vďaka partnerstvu s oprávnenou organizáciou ENVI-PAK.

Tešíme sa na Vás v dňoch 6. až 10. apríla 2011 v Auparku v Bratislave.

Pozývame Vás najmä na módnu prehliadku, ktorá sa uskutoční v nedeľu 10. apríla o 15:30 hod. na pódiu vo vestibule Auparku.

Dievčatá zo základných škôl Mierová, Ostredková a Borodáčova v Bratislave predvedú, ako sa dá i odpad z obalov využiť v móde. Modely, ktoré uvidíte, vyrábali samotné dievčatá počas uplynulých týždňov a prekvapia nápadmi a rozmanitosťou.  

Po skončení módnej prehliadky sa uskutoční malý workshop, na ktorom si deti i dospelí budú môcť vyskúšať vyrobiť drobnú ozdobu z odpadu.

Módna prehliadka a tiež samotná tvorba modelov, ktoré budú predvedené, sa konajú i vďaka Stredisku environmentálnej výchovy pri mestskej časti Bratislava Ružinov.

Okrem filmovej prehliadky, multimediálnych podujatí a mnohých sprievodných aktivít budeme na festivale návštevníkov i environmentálne vzdelávať  ohľadom správneho triedenia odpadu. Informácie o separovaní bude možné získať v stánku ENVI-PAK neďaleko pódia vo vestibule Auparku. Stánok bude určite neprehliadnuteľný, veď v jeho okolí sa budú pohybovať  naši známi maskoti v podobe ochrannej známky ZELENÝ BOD.