04. 12. 2013

Na Bažant Pohode budeme tvoriť aj súťažiť

ENVI-PAK sa tento rok od 9. do 11. júla opäť uchádza o pozornosť návštevníkov multižánrového festivalu Bažant Pohoda v Trenčíne

ENVI-PAK sa tento rok od 9. do 11. júla opäť uchádza o pozornosť návštevníkov multižánrového festivalu Bažant Pohoda v Trenčíne. Tradične výnimočný festivalový program podporíme aktivitami, ktoré návštevníkov nášho stánku zabavia aj obohatia o nové informácie. Workshop, zaujímavé objekty a interaktívne hry sú tematicky zamerané na význam zberu, triedenia a recyklácie odpadu. Náš príspevok na festivale je aj praktický. Informačné nálepky na všetkých kontajneroch usmernia pohoďákov  správne triediť odpad a povestnú čistotu na festivale podporíme  vratnými pohármi s vlastným brendingom.

pohoda_2014_poharep_1

Čo čaká návštevníkov Bažant Pohody v stánku ENVI-PAK?

•    Ekostena prianí s farebnou mozaikou s plastových fliaš – Porozmýšľajte nad svojím ekoprianím a vložte ho do plastovej fľaše. Možno Vám prinesie príjemné prekvapenie.

•    Workshop – Vyrobte si zaujímavé veci s využitím nápojových plechoviek, plastov či iného odpadu z obalov.

•   Plechovková hojdačka – Už ste sa hojdali na plechovkách? Nie je nič ľahšie ako nasadnúť na hojdačku a hojdať sa do rytmu hudby.

•    Vážka z plechoviek – Potiahnite za povraz a aj plechovky začnú lietať. Hovorí sa tomu: „na krídlach vážky.“

•    Canstarter súťaž – Odfoťte sa na našej „plechovkovej“ hojdačke a hrajte o zaujímavé ceny.

EKO stena prianí

V stánku ENVI-PAK vytvoríme pre priaznivcov slova tvorivý priestor. Návštevníci môžu svoje ekopriania aj vo forme veršov schovať do plastovej fľaše, ktorú však nevhodia do kontajnera, ale zavesia v našom stánku na ekostenu. Spoločne budeme počas festivalových dní tvoriť pestrú mozaiku z ekoprianí, lebo každú plastovú fľašu môže jej majiteľ zafarbiť obľúbenou farbou. Podmienkou je, aby ekopriania obsahovali slová: ZELENÝ BOD, ENVI-PAK či Pohoda. Ekopriania budeme priebežne zverejňovať na Facebook fanpage ZELENÝ BOD a originálne odmeníme praktickým darčekom. Autori troch najinšpiratívnejších ekoprianí získajú ekokolobežky.

Workshop

Výroba šperkov, vejárov, tašiek a pod. z recyklovateľných materiálov bude témou workshopu, ktorý v stánku ENVI-PAK povedie autorka hojdačky.

V oddychovej zóne stánku si návštevníci oddýchnu na štýlovej kartónovej sedačke a z infopanelov sa dočítajú, aké procesy a fázy vedú k recyklácii jednotlivých druhov odpadu.

Hojdačka z plechoviek a vážka

Naším festivalovým partnerom bude rovnako ako minulý rok Združenie výrobcov nápojových plechoviek Bevcan East, ktoré náš stánok zatraktívni inštaláciou hojdačky a vážky, na ktorej sa budú môcť okoloidúci pohojdať. Jej autorkou je mladá dizajnérka Paulína Lišková, víťazka súťaže o najatraktívnejší pohyblivý kreatívny koncept z nápojových plechoviek, ktorú vyhlásilo združenie. Hojdačka znázorňuje pohyb a je metaforickým vyjadrením kolobehu plechoviek, ktoré sa po recyklácii vracajú späť na pulty obchodov. Vážka na druhej strane symbolizuje rýchlosť a ľahkosť recyklácie. Objekt, nazvaný príznačne CANstarter ukazuje práve na nekonečný kolobeh plechovky a materiálu, z ktorého je zhotovený, teda hliníka.

Čo Vás okrem dobrej hudby na multikultúrnom festivale Bažant Pohoda čaká, si prečítajte v tlačovej správe festivalu.