21. 07. 2014
Článok

Na festivale Bažant Pohoda sa vyzbieralo rekordne málo plastového odpadu

Na festivale Bažant Pohoda sa vyzbieralo rekordne málo plastového odpadu

Festival Bažant Pohoda sa okrem iných priorít pýši aj tou, že je najčistejším hudobným festivalom a to nielen na Slovensku. Veríme, že aj vďaka spoločnosti ENVI - PAK, ktorá je partnerom festivalu už osem rokov a na každý ročník sa snaží priniesť vlastný zaujímavý program, aby pritiahla návštevníkov festivalu a poučila ich prečo a ako triediť odpad. 

Novinkou pre ešte čistejší a ešte zelenší festival boli tento rok opakovane použiteľné poháre. ENVI - PAK  mal na časti z nich svoj dizajn, ktorý sa festivalovým hosťom páčil. Opakovane použiteľné poháre priniesli rekordné zníženie vyzbieraného množstva plastového odpadu.




Celkovo sa tento rok na festivale vyzbieralo 7,8 ton plastového odpadu, čo je menej o rekordných 14,13 ton oproti minuloročnému množstvu 21,93 ton vyzbieraného plastového odpadu. Papiera sme vyzbierali 3,6 tony, čo je o 2 tony viac oproti roku 2013, kovov 0,48 ton, čo je len o 0,04 tony menej ako pred rokom a skla bolo tento rok vyzbieraného 2,2 tony, oproti predošlému roku ide len o minimálne navýšenie 0,07 ton. Celkovo bolo na festivale vyzbieraných 63,06 ton vytriedeného odpadu, čo je o 5,33 ton menej odpadu oproti roku 2013. Komunálneho odpadu sa vyviezlo 49,98 ton.



  



Pre Michala (31 rokov) z Trenčína, ktorý je už 4 roky v bdelej kóme po zásahu elektrickým prúdom sme počas festivalových dní vyzbierali takmer 4 kg plastových vrchnákov, ktorými prispejeme v rámci globálnej festivalovej zbierky k financovaniu jeho liečebnej terapie v Piešťanských kúpeľoch.