04. 12. 2013

Pozývame Vás na Lesnícke dni

V nedeľu 26. 4. Vás pozývame do bratislavských Mestských lesov na Partizánsku lúku (Železná studnička)

V nedeľu 26. 4. Vás pozývame do bratislavských Mestských lesov na Partizánsku lúku (Železná studnička). Od 10:00 do 17:00 na Vás čaká bohatý program a rôzne aktivity najmä pre deti, ktoré pre Vás pripravili bezplatne Mestské lesy pod názvom Lesnícke dni. Podujatie sa koná ako súčasť celomestského podujatia Bratislava pre všetkých. Príďte sa zabaviť aj do stánku ENVI-PAK - partnera podujatia a môžete získať pekné ceny.

Lesnícke dni sú najväčším celoslovenským podujatím organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku a Bratislava je jedným z piatich kľúčových regiónov. Lesní pedagógovia predstavia les deťom a rodičom pomocou hier a súťaží o zaujímavé ceny. Deti budú zábavnou formou spoznávať dreviny, živočíchy a prácu lesníkov. Pútavé aktivity pre všetkých sú zamerané na ochranu životného prostredia.

Zabaviť sa môžete člnkovaním, skákaním v nafukovacom hrade či na trampolíne. Dozviete sa ako chovať a starať sa o včely, zoznámite sa s prácou sokoliarov, životom na bio farme, či s drotárskym a rezbárskym remeslom.

O 13:00 sa môžete  zapojiť do exkurzie „Poznáš stromy v lese?” a o 15:00 do exkurzie „Spoznávanie územia európskeho významu Vydrica”. Vyvrcholením dňa bude zapálenie vatry o  17:00, vyhodnotenie súťaží a rozdanie cien výhercom. Komu by bol program krátky, môže sa vyviezť sedačkou na Kamzík.

Všetky aktivity počas tohto podujatia sú bezplatné a počasie je objednané slnečné.

Tešíme sa na Vašu účasť.

lesnicke_dni_plagat