23. 06. 2016

Triedenie na Dubnickej Envirojari malo úspech

Mesto Dubnica nad Váhom aj roku 2016 organizovalo akciu venovanú deťom a životnému prostrediu pod názvom Dubnická envirojar, ktorá sa konala 22

Mesto Dubnica nad Váhom aj roku 2016 organizovalo akciu venovanú deťom a životnému prostrediu pod názvom Dubnická envirojar, ktorá sa konala 22.6.2016 a na ktorú prizvali spoločnosť ENVI - PAK, aby naučila deti triediť odpad. „Pre deti sme pripravili päť stanovíšť, kde sa hravou formou oboznámili s triedením a recykláciou,“ uviedla Silvia Nosálová, riaditeľka pre komunikáciu a marketing, ENVI - PAK.

Deti si poskladali nadrozmerné puzzle, zahrali si veľké odpadové človeče nehnevaj sa, pri ktorom museli odpovedať na kvízové otázky týkajúce sa triedenia a recyklácie, aby mohli postúpiť ďalej. Na ďalšom stanovišti lepili nálepky v tvare odpadov na farebné kartičky, čím si precvičili teóriu triedenia. Triedenie si však vyskúšali aj v praxi, keď do farebných kontajnerov museli vytriediť všetok odpad nachystaný vo veľkej škatuli. Nebolo to pre nich vôbec ľahké, pretože na nich čakali rôzne chytáky. Naučili sa tak, čo do triedeného zberu patrí a čo naopak nie. A tiež to, čo majú s odpadom spraviť predtým, než ho vyhodia. Deti už dnes vedia, že špinavé a mastné veci do triedeného zberu nepatria a že plastovú fľašu majú pred vyhodením zošliapnuť. Na poslednom stanovišti si pomocou dotazníka mohli vypočítať svoju ekologickú stopu na životnom prostredí a zistiť, či sa chovajú ako ekoboh, ekosapiens, alebo dokonca ako nezodpovedný ekovrah. Všetci boli odmenení cukríkmi a nálepkami a tí poctiví a šikovní triediči dostali aj silikónové náramky. Traja výhercovia súťaže ekologická stopa boli odmenení aj vecnými cenami. Nielen deti, ale aj pani učiteľky dostali letáky o správnom triedení, aby mohli v triedení s deťmi pokračovať aj v škole.

 

 

 

Mesto Dubnica nad Váhom deťom rozdalo aj ďalšie informačné materiály, vrecká na psie exkrementy a lieviky na zber domáceho oleja. Veríme, že táto hravá forma výuky detí bola účinná a odrazí sa na čistote nášho okolia.

Dubnická envirojar  img_8520  img_8521

 img_8545  triedenie_dubnica

triedenie_dubnica_3