04. 12. 2013

V detskom tábore Twistovo sme učili deti triediť odpad

Naše obavy, že sa deťom v tábore nechce robiť nič podobné, čo robia v škole, sa po príchode do detského tábora Twistovo rýchlo rozplynuli

Naše obavy, že sa deťom v tábore nechce robiť nič podobné, čo robia v škole, sa po príchode do detského tábora Twistovo rýchlo rozplynuli. Viac ako 160 detí, z ktorých menšia polovica tu bola za odmenu za umiestnenie vo výtvarnej súťaži organizovanej Nadáciou TV JOJ, strávili prvú polhodinu pozorným počúvaním, ako treba chrániť prírodu a triediť odpad, aktívnymi reakciami na otázky súvisiace s témou a potom zvyšok dopoludnia interaktívnymi hrami s ekologickým zameraním.

Detský tábor v peknej prírode za Trenčianskou Teplou plný detí, hudby a zábavy bol príjemným osviežením pracovného dňa. Vnímavé deti, ktorým sa chce aj cez prázdniny premýšľať a urobiť niečo užitočné nielen pre seba, svoje okolie, ale aj pre budúcnosť nás presvedčili, že ich zaujíma, ako to tu bude vyzerať nielen zajtra, a chcú prispieť k tomu, aby sme aj o 50 rokov dýchali čistý vzduch, jedli zdravé potraviny a pili a kúpali sa v čistej vode.

S o to väčšou radosťou sme im za odmenu spolu s UNILEVER a Nadáciou Tesco pripravili celodenné hry a súťaže a na záver rozdali darčeky na pripomenutie si tejto aktuálnej a dôležitej témy pre budúcnosť.

twistovo1_13twistovo2_13  twistovo3_13twistovo4_13

twistovo6_13twistovo8_13