22. 08. 2018
Článok

AGROKOMPLEX 2018 otvoril prvý krát svoje brány aj pre ENVIRO

AGROKOMPLEX 2018 otvoril prvý krát svoje brány aj pre ENVIRO

Mesto Nitra v dňoch 16. až 19. augusta 2018 už po 45. krát privítalo návštevníkov na Národnom výstavisku na Agrokomplexe. Táto výstava je o pôde, rastlinách a živočíchoch, určená pre poľnohospodárov, milovníkov zdravých potravín a návratu k prírode a k tradíciám.

Novinkou výstavy bolo ENVIRO, na ktorom sa prestavili organizácie venujúce sa ochrane prírody, správnemu triedeniu odpadu a environmentálnej výchove. ENVI - PAK počas 4 dní vítal deti aj dospelých pestrými aktivitami. Dospelí si mali možnosť prostredníctvom jednoduchého dotazníka zmerať svoju ekologickú stopu a tým, ktorých zaujímali otázky ohľadom triedenia odpadu, sme radi poradili a poskytli vzdelávacie letáky. Tí najlepší získali ocenenie EKOBOH, avšak najviac návštevníkov bolo z kategórie EKOSAPIENS a našlo sa i zopár EKOLENIVCOV. Deti sa aktívne zapájali do všetkých pripravených EKO hier – odpadové človeče spojené s otázkami o triedení odpadu, magnetická tabuľa a odpadové puzzle. Všetky deti sme odmenili a potešili vzdelávacími materiálmi, pexesami, pravítkami, náramkami a sladkosťami.


Zaujímavou a neodolateľnou atrakciou bol pre deti, ale aj dospelých ekologický kartónový nábytok, ktorý si mohli nielen pozrieť, ale si aj sadnúť na EKO kartónové kreslo.