22. 04. 2021

Deň Zeme môže byť začiatkom vášho nového životného štýlu

Deň Zeme môže byť začiatkom vášho nového životného štýlu
Už 52 rokov si práve dnes, 22. apríla, pripomíname Deň Zeme. Vznikol preto, aby sme si my všetci, ktorí chceme žiť v čistom a zdravom prostredí uvedomili, čo všetko škodí nášmu životnému prostrediu a čo môžeme urobiť na jeho zlepšenie.

ENVI - PAK po celých 18 rokov svojej existencie vzdeláva deti, dospelých a inštitúcie, ako správne triediť odpad, ktorý nepatrí do zmesového. Týka sa to plastov, papiera, skla, viacvrstvových kombinovaných materiálov (VKM), kovov, ale aj bio odpadu, olejov či kuchynského odpadu.

Výsledky triedenia odpadov z obalov za posledné roky nás tešia a zároveň povzbudzujú do ďalších edukačných aktivít obyvateľov, aby sme 6. miesto Slovenska v triedení odpadu z obalov v rámci EÚ posunuli ešte vyššie a z našej krajiny spoločne urobili krásne miesto pre život.

Ak ste triediť odpad ešte nezačali alebo presne neviete ako na to, možno vám pomôže seriál rozhovorov v Slovenskom rozhlase s našimi odborníkmi. A práve dnešný deň môže byť pre vás prvý, kedy začnete s dobrým pocitom správne triediť odpad a tým zmeníte aj svoj životný štýl.

Seriál rozhovorov si môžete vypočuť TU.