27. 04. 2017

Deň Zeme v spoločnosti OSRAM

Deň Zeme v spoločnosti OSRAM
Aj v Nových Zámkoch sme si spolu so spoločnosťou OSRAM pripomenuli Deň Zeme, ktorému každoročne pripadne rovnaký deň v roku, 22. apríl. Keďže tento raz padol na víkend, spoločné aktivity sme naplánovali na 25. apríla. Pre zamestnancov závodu sme pripravili zábavný a pestrý program spolu s interaktívnou prednáškou o triedení odpadu.

Tí súťaživejší mali možnosť zapojiť sa do outdoorových aktivít, ktorými boli odpadové človeče spojené s kvízom alebo triedenie odpadu na čas. Aby to pre nich nebolo také jednoduché, za každý zle vytriedený odpad, nebolo ho veru málo, dostali trestné body vo forme sekúnd navyše. Triedili samí dospelí, tomu zodpovedala aj náročnosť zadaných úloh. Nie raz sa čo to priučili na prichystaných chytákoch. Mnohí už teraz vedia, že papier sa dá recyklovať len 5- až 7-krát a preto rolky z toaletného papiera či kuchynských utierok nepatria do modrého kontajnera.
V interiéri mali k dispozícii počítače, na ktorých si mohli vykonať test ekologickej stopy na životnom prostredí. Našťastie, zamestnanci spoločnosti OSRAM sú uvedomelí a ani jeden z nich nezískal titul ekovraha. Okrem toho sa mohli zahrať na veľkej dotykovej obrazovke, kde virtuálne triedili odpad do farebných kontajnerov.
Pre tých, ktorých triedenie odpadu naozaj zaujíma, sme pripravili celú sadu edukatívnych pomôcok. Tešili sa aj pomôckam, ktoré mohli vziať svojim deťom. „Našu spoločnú ekologickú aktivitu hodnotíme veľmi pozitívne a spoločnosti ENVI - PAK ďakujeme za skvelý deň aj za nové poznatky, ktoré určite využijeme nielen v práci, ale aj doma,“ tak zhodnotila spoločné podujatie vedúca oddelenia ochrany ŽP a BOZP spoločnosti OSRAM Natália Maceková.