22. 04. 2020
Článok

Do projektu OZV ENVI - PAK Vezmi si ma! sa zapoja aj známe tváre

Do projektu OZV ENVI - PAK Vezmi si ma! sa zapoja aj známe tváre

Záleží nám na planéte! Tak ako každý rok, aj tento sme sa v OZV ENVI - PAK rozhodli pomôcť prírode. Zem má svoj sviatok práve dnes (22. apríla) a každý z nás sa môže pripojiť k oslavám. My ho oslavujeme projektom Vezmi si ma! Pre viaceré slovenské osobnosti a známe tváre sme pripravili výzvu, aby nám pomohli k čistejšiemu a krajšiemu okoliu. Pridať sa však môže naozaj každý.

Deň Zeme chceme osláviť aj napriek tejto situácii, ktorú vo veľkej miere ovplyvnil vírus COVID-19 a s ním súvisiace obmedzenia. Rozhodli sme sa, že pomôžeme našej planéte byť o čosi čistejšou aj s pomocou sociálnych sietí. Prostredníctvom projektu Vezmi si ma! vyzývame ľudí, nech spolu s nami priložia ruku k dielu aj oni.  

Pomôcť môžeme aj samostatne

OZV ENVI - PAK spustil projekt Vezmi si ma! počas minuloročnej jesene a v rámci tejto antilitteringovej kampane sme vyčistili niektoré slovenské mestá a obce. „Všetko sa lepšie robí vo dvojici, alebo keď je nás viac. Tak znie pôvodná výzva na ľudí, aby so sebou vzali kamarátov, rodinu, priateľov a spoločne prišli vyčistiť prírodu a mestá,“ hovorí Katarína Kretter, riaditeľka pre marketing a komunikáciu zo spoločnosti ENVI - PAK a zároveň dodáva: „Aj my sme sa však prispôsobili aktuálnej situácii, a preto momentálne vyzývame ľudí k tomu, aby si so sebou vzali len vrecia a rukavice a popri prechádzke v prírode zbierali aj pohodený odpad.“

Zapoja sa aj známe osobnosti

To, že práve jar je časom upratovania, vedia aj známe osobnosti, ktoré sa rozhodli podporiť tento projekt a prispieť tak k čistejšiemu a krajšiemu prostrediu. Symbolické volanie odpadu „Vezmi si ma!“  je v tomto období ešte naliehavejšie, pretože mnoho z nás si uvedomuje, aká dôležitá pre nás príroda je. Do zbierania odpadkov sa pri najbližšej prechádzke lesom zapoja aj herci Braňo Deák, Juraj Kemka, Štefan Martinovič a Lujza Garajová Schrameková, moderátor Michal Sabo, youtuberka Patra Bene, ale aj ďalší influenceri známi zo sociálnych sietí, ako Milan bez mapy, Babsy Jagušák či  Ekoistky.  „Cieľom tejto výzvy, ako aj celého projektu, je však inšpirovať najmä širokú verejnosť k tomu, aby ľudia neboli ľahostajní k voľne pohodenému odpadu a keď ho už niekde vidia, tak aby ho jednoducho zdvihli a odhodili do správneho koša. Prispieť k čistejšiemu prostrediu predsa môže naozaj každý z nás,“ vysvetlila Kretter.

Nebojte sa podeliť o svoje „odpadové úlovky“

Keďže je celá výzva spúšťaná a organizovaná najmä prostredníctvom sociálnych sietí, zapojiť sa môže hocikto. „Budeme radi, ak každý, kto sa inšpiruje týmto projektom, svoje čistenie dokumentuje a zverejní svoju fotku na Instagrame s heštegom #vezmisima a označí nás ako @envi_pak, alebo sa s fotografiou podelí na Facebooku a označí tam ENVI - PAK Zelený bod,“ dodala Katarína Kretter.