28. 09. 2022
Článok

EKO DEŇ v Senici

EKO DEŇ v Senici

ENVI - PAK ukončil v piatok 23.9.2022 letnú sezónu ekologických podujatí v Senici na EKO DNI. Mestský park sa premenil na hraciu plochu s rôznymi aktivitami na zelenú nôtu. Malí návštevníci základných škôl sa tešili z celodenného bohatého programu vo forme súťaží, tvorivých dielní, zábavy zameraných na triedenie odpadu a ochranu našej planéty.

V stánku ENVI - PAK sme pripravili obľúbené ekologické aktivity ako odpadová magnetická tabuľa, obrie pexeso na trávnatej ploche, ekologické človeče spojené s otázkami o triedení či odpadové puzzle, kde okrem zábavy načerpali deti aj nové vedomosti. Skupinky detí sa v sprievode pedagógov postupne zapájali do všetkých aktivít, ktoré boli pripravené na našich štyroch stanovištiach. Po ich úspešnom absolvovaní sme všetky deti odmenili vzdelávacími materiálmi, pexesami, pravítkami, náramkami a všetkým eko zvedavcom sme odpovedali na rôzne otázky o triedení.


V poobedných hodinách sa v parku rozložili ekostánky predávajúce ekomydlá, zubné tablety, či rôzne eko hry. Pre najmenších návštevníkov bolo pripravené eko bábkové divadielko Kedy stromy spievajú. Po ňom nasledovali 3 zaujímavé diskusie, ktorej sa zúčastnila aj riaditeľka komunikácie Katarína Kretter spolu s environmentálnym špecialistom Miroslavom Morávkom z ENVI - PAK. Arboristi predviedli stromolezectvo a ošetrenie stromu s odborným výkladom. V stánku kompostuj.me počas workshopu prebiehala názorná ukážka, ako si môže ktokoľvek založiť doma kompost pomocou dážďoviek. Počas celého trvania Eko dňa prebiehalo SWAP oblečenia, ako aj zber batérií, ukážky šetrenia priestoru v kontajneroch, solárna lavička, vedecké pokusy s Veselou vedou, či ukážka elektrických strojov v záhrade.


Druhý ročník podujatia motivoval ľudí najmä k správnemu triedeniu odpadu a uvedomeniu si dôležitosti ekologických tém.