10. 06. 2021

Ekologické podcasty ENVI-cast na podujatí Naše Mesto

Ekologické podcasty ENVI-cast na podujatí Naše Mesto
ENVI - PAK je aj tento rok partnerom najväčšieho dobrovoľníckeho podujatia na Slovensku, Nášho Mesta. Pre firemných dobrovoľníkov sme pripravili zaujímavú novinku, špeciálnu minisériu podcastov ENVI-cast, v ktorých sa venujeme problémom s odpadmi.

OZV ENVI - PAK si do štúdia pozvala hostí, ktorí sa dlhodobo zapájajú do podujatia Naše Mesto:

  • Matúš Čupka zo Zelenej hliadky sa aktívne venuje hlavne odpadom a čiernym skládkam. V rozhovore sa dotkol aj problémov s vizuálnym smogom, s ktorým bojujú viaceré mestá a obce na Slovensku. Spolu s Veronikou Sedláčkovou z Nadácie Pontis priblížili niektoré zaujímavé aktivity a novinky na samotnom podujatí.
  • Dlhodobým firemným účastníkom podujatia Naše Mesto je aj spoločnosť Tesco, ktorá sa vo svojej stratégii aktívne venuje problému plytvania potravinami. Riaditeľka komunikácie Veronika Bush prezradila, prečo Tesco nemôže prejsť na zero waste koncept, a prečo sú uhorky a iné druhy ovocia a zeleniny balené v  obaloch.
  • Trojicu podcastov uzavrel Michal Sabo, známy greenfluencer a klimatický aktivista, ktorému nie je ľahostajné, ako vyzerá naša planéta, a akým smerom sa uberá život na nej.

„Cieľom našich podcastov je spríjemniť dobrovoľníkom, účastníkom a koordinátorom deň Nášho Mesta. Podcasty budú zverejnené hneď ráno v deň podujatia a my dúfame, že dobrovoľníci budú mať príležitosť si ich vypočuť a zároveň si užiť podujatie s kolegami,“ vysvetľuje Katarína Kretter, riaditeľka pre komunikáciu a marketing OZV ENVI - PAK a dopĺňa: „Verím, že naše podcasty budú ďalším skvelým zdrojom informácií, z ktorého môžu poslucháči získavať poznatky nielen o téme samotných odpadov, ale aj o ďalších ekologických témach.“

Všetky podcasty si budete môcť vypočuť hneď ráno 11. 06. 2021 v deň podujatia. Dostupné budú vo viacerých podcastových aplikáciách, na Spotify, Podbean a čoskoro si nás budete môcť vypočuť aj na Apple a Google.

Navyše aj tento rok sú zelené aktivity, ktoré sú primárne zamerané na čistenie prírody od odpadkov, priradené pod kategóriu Vezmi si ma. Tento rok je v tejto kategórii viac ako 70 aktivít. Sú medzi nimi napríklad čistenie rekreačného areálu Kamzík, čistenie čiernych skládok na Zlatých Pieskoch alebo odstraňovanie nečistôt z povodia Malého Dunaja. Kategória Vezmi si ma uľahčuje orientáciu medzi stovkami aktivít a zjednodušuje vyhľadávanie.

O projekte Vezmi si ma!

Vezmi si ma! spája všetkých, ktorým záleží na životnom prostredí a neboja sa vziať veci do vlastných rúk. Upozorňuje na problém voľne pohodeného odpadu a motivuje ľudí, aby sa k prírode správali zodpovedne. Vyzýva ľudí, aby voľne pohodený odpad vzali zo zeme a hodili ho do správneho koša, a aby k zbieraniu odpadkov inšpirovali aj ostatných – svojich kamarátov, kolegov či známych.