10. 08. 2020

ENVI - PAK hravou formou vzdelával deti v tábore Rádia Expres

ENVI - PAK hravou formou vzdelával deti v tábore Rádia Expres
V spoločnosti ENVI - PAK sa pravidelne zúčastňujeme rôznych akcií a kultúrnych podujatí, kde pomáhame odpovedať na zvedavé otázky týkajúce sa triedenia. Jednou z našich priorít je aj vzdelávanie. Aj napriek tomu, že sú prázdniny a deti si chcú od učenia oddýchnuť, navštívili sme Bojnice, kde sa tento rok konal už 13. ročník detského tábora Dobrý skutok. Zástupcovia spoločnosti tam deťom hravou formou ukázali, ako správne triediť.

Tábor Dobrý skutok 2020 pre deti zo sociálne slabších rodín organizuje napojčúvanejšie rádio na Slovensku spolu s partnermi už niekoľko rokov. O program sa im počas táborových dní starajú animátori a rôzne známe osobnosti, moderátori či tanečníci. Deti majú na každý deň pripravené množstvo zaujímavých a náučných aktivít. Aj spoločnosť ENVI - PAK sa rozhodla zapojiť a pripravila pre deti súťažno-zábavný program týkajúci sa správneho triedenia.  

Odpadové súťaže

V ENVI - PAK sme pripravili pre deti súťaže, pri ktorých sme im hravou formou vysvetlili, aké dôležité je triedenie a ako to môžu robiť čo najlepšie. „Príjemným zistením bolo, že veľa detí sa nám pochválilo, že doma poctivo triedia a naozaj im to aj počas súťaženia išlo veľmi dobre,“ uviedla Jana Sásfaiová, manažérka pre marketing spoločnosti ENVI - PAK. Svoje triediace znalosti si deti precvičili pri odpadovom človeče a odpadovej štafete, kde, samozrejme, trénovali aj rýchlosť. „Najväčší krik a smiech bolo počuť zo stanovišťa, na ktorom bola úlohou odpadová pantomíma. Nečudovali sme sa, keďže znázorniť plastovú fľašu alebo obal od džúsu, nie je ľahká úloha,“ dodala Sásfaiová. Okrem toho si deti poskladali puzzle na čas a ukázali, ako sa správne triedi na magnetickej tabuli.

Radosť z darčekov

Keďže išlo o súťaž, vyhrať mohol iba ten najlepší tím z piatich. Za prvé miesto dostali deti naozaj krásne ceny – ekoknihu s ekoslamkou, pastelky a triediace ponožky, z ktorých sa nesmierne tešili. Samozrejme, nezabudli sme ani na ostatné deti. Každý súťažiaci dostal malý darček ako pexeso, pravítko, maľovanku, svietiaci náramok a ceruzku, ktorú si môže zasadiť. „Náramok je úplne super, bude mi svietiť v noci,“ neskrýval radosť jeden z účastníkov. Všetky deti sa na záver zhodli, že triediace súťaženie bolo super a hlasným pokrikom poďakovali nielen za program, ale aj za darčeky.