13. 06. 2022
Článok

ENVI - PAK vzdelával na Medzinárodnej výstave ruží

ENVI - PAK vzdelával na Medzinárodnej výstave ruží

Medzinárodná výstava ruží v Ivanke pri Dunaji pokračovala v tradícii a 11.- 12. júna sa uskutočnil už jej tretí ročník, ktorý sa niesol v duchu RUŽA – SPRIEVODCA ŽIVOTOM. A práve na tomto výnimočnom podujatí šíril ENVI - PAK osvetu v triedení odpadu.

Návštevníci všetkých vekových skupín si počas slnečného víkendu priamo v kaštieli vychutnali výstavu výnimočných ruží pestovaných v rozáriách v štyroch krajinách Európy. V areáli kaštieľa bol pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny program, koncerty a hrané divadelné predstavenia, tvorivé dielne a interaktívne hry pre deti, maľovanie na tvár, výroba modrotlače, hudobné vystúpenia žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy v Ivanke pri Dunaji. Ružou podujatia bol aj stánok ENVI - PAK, ktorý si pripravil pre deti ekologicky zamerané aktivity – obrie pexeso, v ktorom deti priraďovali obrie tabuľky s odpadom k správnym farebným kontajnerom na triedený odpad, veľké ekologické človeče, obľúbené odpadové puzzle alebo magnetickú tabuľu s odpadovými magnetkami. Všetky deti, ktoré sa zapojili do aktivít, ENVI - PAK odmenil peknými darčekmi – maľovankami, pravítkami, pexesom alebo silikónovými náramkami. Veľkou atrakciou bol aj ekologický kartónový nábytok a mnohí ho nielen obdivovali, ale aj skúsili pevnosť a pohodlie kartónových stoličiek.

Vysoká návštevnosť a záujem o správne triedenie odpadu nás nesmierne teší a sme radi, že sme boli súčasťou tejto unikátnej výstavy.