07. 09. 2022
Článok

ENVI - PAK vzdelával zamestnancov US STEEL v Košiciach

ENVI - PAK vzdelával zamestnancov US STEEL v Košiciach

US STEEL v Košiciach každoročne usporadúva pre svojich zamestnancov populárne firemné podujatie Family Safety Day. Pri tejto príležitosti zabezpečila nielen zaujímavý bohatý program, ale aj stánky zamerané na získanie nových vedomostí, dodržiavanie čistoty a ochrany životného prostredia. A práve tu sme vzdelávali deti, mládež, ale aj dospelých, ako správne triediť odpad.

V zóne Ekológia sme motivovali deti a mládež k správnemu triedeniu odpadu, ako inak, hravou formou. Naše ekologické aktivity ako magnetická tabula, ekologické puzzle s rôznymi druhmi odpadu, ekologické človeče či obrie pexeso zožali úspech. Aktivity určené hlavne pre deti využili aj dospelí, ktorí sa vrátili do detských čias a poskladali si spolu so svojimi ratolesťami ekologické puzzle. Všetky deti sme odmenili pravítkami, pexesami a maľovankami, pri ktorých sa nielen zabavia, ale aj získajú nové poznatky. Zároveň ekológovia v našej zóne poskytli prvým 100 záujemcom rozbor studňovej vody a predstavili aj prístroje na meranie kvality ovzdušia.


Okrem organizovanej exkurzie podniku, ktoré sú tradičnou súčasťou Family Safety Day, si účastníci mohli pozrieť zaujímavé prezentácie viacerých útvarov vo výstavných stánkoch, kde sa nachádzali aj zábavné i poučné aktivity pre deti a mládež. Nechýbala ani Polícia SR a príslušníci Ozbrojených síl SR. Návštevníkom predviedli ukážky práce psovodov či zlaňovanie z vrtuľníka, vojenských vozidiel ale aj rôzne techniky sebaobrany.

Nielen krásne slnečné počasie, veľa nových vedomostí a informácií ale aj bohatý sprievodný program v podobe koncertov, bubnovej šou a prezentácií, prispel k príjemnej atmosfére a spokojnosti. Svedčila o tom aj bohatá účasť 5000 návštevníkov.


Sme radi, že sme boli súčasťou tohto výnimočného podujatia.