24. 07. 2018
Článok

Envirojar 2018 v Dubnici nad Váhom

Envirojar 2018 v Dubnici nad Váhom

OZV ENVI - PAK si aj tento rok zorganizoval spoločne s mestom Dubnica nad Váhom Dubnickú ENVIROJAR 2018 so žiakmi materských a základných škôl.

Na námestí Matice Slovenskej to v stredu 13. júna od 10,00 hod. do 13,00 hod. žilo naplno. Deti si otestovali svoje vedomosti ako triediť odpad a chrániť životné prostredie. Skupinky detí sa spolu s pedagógmi postupne zapájali do všetkých aktivít, ktoré boli pripravené na piatich stanovištiach. Po ich úspešnom absolvovaní sme deti odmenili vzdelávacími materiálmi, pexesami, pravítkami, náramkami, nálepkami a sladkosťami a všetkým eko zvedavcom sme odpovedali na rôzne otázky triedení.


Na jednotlivých stanovištiach sa deti hrali a vzdelávali pri magnetickej tabuli, kde priraďovali odpadové magnetky ku správnym kontajnerom, skladali odpadové puzzle, triedili rôzne druhy odpadu na čas do farebných  kontajnerov. Najzaujímavejšou aktivitou bolo odpadové človeče. Tímy medzi sebou hravo súťažili a pri každom hode kockou dostali deti aj otázku ohľadom správneho triedenia odpadov.


Neodolateľný bol pre deti ekologický kartónový nábytok, ktorý si mohli nielen pozrieť, ale aj sadnúť na kartónové kreslo, ktoré im pripomínalo harmoniku.