10. 06. 2019
Článok

OZV ENVI - PAK na dňoch energie a ekológie v Bratislave a Banskej Bystrici

OZV ENVI - PAK na dňoch energie a ekológie v Bratislave a Banskej Bystrici

Vo štvrtok 6. júna a v sobotu 8. júna sa OZV ENVI - PAK zúčastnil na osvetovom podujatí DENS 2019, určené pre všetky vekové kategórie, ale hlavne pre rodiny s deťmi.

Námestie SNP v Banskej Bystrici a areál obchodného domu IKEA v Bratislave sa zaplnilo zvedavými návštevníkmi, ktorí si odniesli cenné informácie o správnom triedení odpadu a o minimalizácii odpadu, ale aj ako využívať obnoviteľné zdroje.


Väčšina aktivít bola zameraná na deti a mládež, či už ohľadne triedenia odpadu alebo ochrany životného prostredia, jednoducho eko informácie hravou formou. Stánok ENVI-PAK pripravil malým EKO zvedavcom vzdelávacie aktivity - magnetickú tabuľu a ekologické odpadové človeče, ale aj jednoduché a zároveň praktické otázky ohľadom farebného označovania kontajnerov, čo do nich patrí a nepatrí, poprípade ako dlho sa odpad rozkladá v prírode. Všetky deti sme po absolvovaní aktivít odmenili darčekmi – ekologickými pexesami, pravítkami a náramkami.


Nezabudli sme ani na dospelých – tí si mohli preveriť svoju ekologickú stopu prostredníctvom jednoduchého dotazníka. Milo nás prekvapili nielen výsledky, ale záujem dozvedieť sa viac.  Tí najlepší, získali ocenenie EKOBOH a EKOSAPIENS.


Špecialitou boli ukážkové kontajnery s recyklátmi a granulami, z ktorých sa vyrábajú nové produkty, ale aj kartónový nábytok z recyklovaného papiera.