20. 05. 2019
Článok

OZV ENVI - PAK na jedinečnom rodinnom LEStivale v Dolnej Krupej

OZV ENVI - PAK na jedinečnom rodinnom LEStivale v Dolnej Krupej

ENVI - PAK sa 18. mája zúčastnil na druhom fantazijnom festivale s názvom LEStival, ktorý sa konal v historickom parku kaštieľa Dolná Krupá.

ENVI - PAK na LEStivale

Brány festivalu sa otvorili pre návštevníkov už o 8 hodine ráno, kde ich okrem krásneho slnečného počasia privítal nielen bohatý program, ale aj ENVI - PAK, ktorý počas celého LEStivalu ponúkal deťom vzdelávanie v triedení odpadu, samozrejme hravou formou. Deti sa so záujmom zapájali do pripravených aktivít. Na magnetickej tabuli priraďovali magnetky s odpadom ku správnych farebným kontajnerom, poskladali si odpadové puzzle, ako PET fľašu, papierovú krabicu či sklenené fľaše, alebo si zahrali odpadové človeče, kde sa zároveň jednoduchými otázkami učili užitočné informácie o triedení. Všetky deti sme odmenili peknými darčekmi – pravítkami, pexesami alebo silikónovými náramkami. Nezabudli sme ani na dospelých a odpovedali sme na rôzne otázky o správnom triedení odpadu, ako ho môžu čo najviac minimalizovať, čo všetko sa dá z vytriedeného odpadu vyrobiť. Následne si mohli jednoduchým dotazníkom zmerať svoju ekologickú stopu. Veľmi nás potešilo, že veľká väčšina dospelých sa správa priateľsky k životnému prostrediu a chráni našu planétu.

Bohatý program

Deti aj dospelý si mohli vybrať z bohatého programu – rôzne detské kapely a divadielka, živé predstavenie stredovekého súboja na koňoch, rôzne fantazijné stanovištia pre deti rôzneho veku, ale aj vystúpenia tanečných skupín a hudobné koncerty. Nechýbala ani handmade zóna, lesná kaviareň či mäkké postieľky medzi stromami, kde si mohli najmenší zdriemnuť. Fantázia panovala po celom parku a deti aj dospelí so záujmom sledovali chodiace 2 metrové stromy, rozprávkové postavy na chodúľoch a tancujúce víly. Rodiny našli na Lestivale aj veselú balónovú zoo, bylinkový svet a originálne ozdobené a pomenované stromy, ako napríklad dúhový strom, strom lásky, nočný, motýlí alebo štebotavý strom. Pri dominantnej sekvoji sa dišputovalo na rôzne rodinné a historické témy.


Pozrite si krásne fotografie ako sme lestivalovali: