23. 05. 2019
Článok

OZV ENVI - PAK prichádza s dobrovoľníckou novinkou. Zapojte sa do ploggingu!

OZV ENVI - PAK prichádza s dobrovoľníckou novinkou. Zapojte sa do ploggingu!

OZV ENVI - PAK nebude ani tento rok chýbať pri organizácii firemného dobrovoľníctva v rámci projektu Naše Mesto, ktoré zastrešuje Nadácia Pontis. Dokonca prináša novinku – plogging, beh spojený so zbieraním odpadkov v prírode. Podujatie prebehne 7. júna 2019 v troch mestách – Bratislave, Trnave a Nitre.

Pre zdravie aj pre prírodu. Príďte si zabehať a zároveň urobiť dobrú vec. Aj takto by mohlo znieť heslo tohtoročnej aktivity, ktorú organizuje OZV ENVI - PAK v spolupráci s Nadáciou Pontis. Plogging, ktorý sa postupne udomácňuje po celom svete, je novým fenoménom spájajúcim zdravý životný štýl s ekológiou. Keďže vieme, že aj u nás ľuďom záleží na životnom prostredí, v ktorom žijú, rozhodli sme sa priniesť plogging aj do našich miest – Bratislavy, Nitry a Trnavy. Behať sa bude po vytýčenej trase v okruhu približne 5 km. Samozrejme, nie je to beh iba pre kondične zdatných športovcov. Cieľom je síce dostať sa do cieľa čo najrýchlejšie, ale aj s čo najväčším množstvom vyzbieraných odpadkov.  Práve tieto dve veci sa budú na konci hodnotiť.


OZV ENVI - PAK sa aktívne zúčastňuje dobrovoľníckych akcií a aj počas nich sa snaží robiť osvetu a prinášať zúčastneným informácie o tom, aké dôležité je správne triedenie odpadu. Aj po skončení tejto dobrovoľníckej činnosti, bude nasledovať analýza vyzbieraného odpadu, pri ktorej si dobrovoľníci tento odpad sami vytriedia. OZV ENVI - PAK na nich dohliadne a veľmi rád poskytne cenné rady. 


Veríme, že vás táto aktivita zaujala a spoločne urobíme dobrú vec. Prehľad jednotlivých trás a možnosť prihlásiť sa na plogging v mestách, nájdete tu: