30. 09. 2019
Článok

Počas podujatia Vezmi si ma sme čistili Diakovce

Počas podujatia Vezmi si ma sme čistili Diakovce

Diakovce sú po sobote čistejšie. S kampaňou Vezmi si ma sme tam vyzbierali 115 kilogramov voľne pohodeného odpadu. Samozrejme, nechýbala ani obľúbená talkshow The Big Waste Talk, počas ktorej sa mohli všetci zúčastnení dozvedieť zaujímavé informácie o triedení, o tom, ako triediť správne a ako bojovať proti litteringu, teda voľne pohodenému odpadu.

Vezmi si ma! Takto znela výzva, s ktorou sme prišli v sobotu do Diakoviec, kde nás čakalo takmer 100 nadšených ľudí, ktorým záleží na prostredí, kde žijú. Už tradične sme celé podujatie začali talkshow The Big Waste Talk s Michalom Sabom a hosťami. Nechýbali zástupcovia miestnych občianskych združení, obecnej polície či starostka obce. Okrem nich prišli diskutovať o odpade, o problémoch s ním spojených a o motivácii, ako proti litteringu bojovať už vo svojom najbližšom okolí aj youtuberka Patra Bene, ktorá sa snaží inšpirovať najmä mladú generáciu a herečka Lujza Garajová Schrameková.




Po diskusii sme sa spoločne vybrali do okolitej prírody zbierať voľne pohodený odpad. Do zbierania sa zapojilo niekoľko desiatok ľudí a vyzbierali sme 115 kilogramov odpadu. Presne o toľko sú po sobote Diakovce čistejšie. Súčasťou podujatia boli, samozrejme, súťaže v správnom triedení odpadu a rôzne vzdelávacie aktivity. Na záver nechýbalo ani príjemné občerstvenie od domácich Diakovčanov.




Projekt Vezmi si ma sme spustili len nedávno a je prostriedkom, ktorým chceme v mene výrobcov bojovať proti litteringu, teda voľne pohodenému odpadu. „ENVI - PAK už tradične prináša na Slovensko svetové trendy. A práve kampaň Vezmi si ma je novinkou v boji proti litteringu.  Veríme, že ľudia vezmú nielen svoju rodinu, priateľov či známych, ale spoločne vezmú zo zeme aj voľne pohodený odpad, ktorý do prírody určite nepatrí,“ vysvetlila Katarína Kretter, riaditeľka PR a marketingu spoločnosti ENVI - PAK.




Cieľom kampane je, aby sa do nej časom zapojilo čo najviac miest a obcí. „Na stránke projektu môže ktokoľvek zistiť, či a ako je jeho obec už aktívna v tejto oblasti, a ak nie je, je tam jednoduchý návod, ako sa podobné podujatie dá zorganizovať,“ dodala Kretter na záver. Najbližšie podujatie sa uskutoční už 5. októbra v Humennom.