12. 07. 2011
Článok

Pozvánka na vernisáž Dizajn - umenie - odpad

Pozvánka na vernisáž Dizajn - umenie - odpad

Vernisáž environmentálneho projektu Dizajn – umenie – odpad sa uskutoční 16. júla o 15tej v AVION Shopping Park v Bratislave.

Vernisáž Dizajn – umenie – odpad

  • Čo by sa dalo vyrobiť z rozlámanej stoličky?
  • Na čo by ešte mohol slúžiť roztrhaný koberček?
  • Čo sa dá vytvoriť z odrezkov dreva?
  • Ako by mohli ďalej slúžiť baliace pásky?



Toto boli jedny z mnohých výziev a otázok, s ktorými sa popasovali 18 dizajnéri a domáci kutili. Pod vedením skúsených expertov čelili nezvyčajnej výzve – za úlohu mali totiž z kontajnera plného odpadu z OD IKEA stvoriť nový nábytok, svietidlá a bytové doplnky, ktoré by boli esteticky príťažlivé, ale aj plne funkčné.  

Z odpadu, ktorý by ináč skončil na skládke, vzniklo 50 nových kresiel, stoličiek, políc, stolov a stolíkov, ale aj stolové či stropné lampy. Všetky výrobky je možné v čase od 16. – 30. júla 2011 vydražiť na internetovej stránke www.onetwosold.sk.  

Nejde však o obyčajný nákup nábytku a bytových doplnkov, aký poznáme z bežných obchodov, pretože:

 

  • Kupujeme výrobok, ktorý sme uchránili pred skládkou. Jeho kúpou prispievame k tomu, aby sa použiteľný a kvalitný materiál naďalej využíval a neplnili sa skládky.
  • Peniaze z dražby budú naďalej pomáhať ochraňovať to, čo je vzácne.  Vďaka vám môže CEEV Živica kúpiť staré, výnimočné stromy v oblasti Zaježová a uchrániť ich tak pred vyrúbaním.

Vernisáž bude moderovať Vlado Voštinár, výstava výrobkov potrvá od 16. do 22. júla 2011.