13. 02. 2018

Tvorte menej odpadu, trieďte, otestujte sa a vyhrajte

Tvorte menej odpadu, trieďte, otestujte sa a vyhrajte
Zapojte sa do jarnej súťaže vyhlásenej spoločnosťou ENVI - PAK prostredníctvom stránky triedime. Dozviete sa, poprípade si rozšírite svoje poznatky, ako minimalizovať tvorbu odpadu, ako správne triediť papier, plasty, sklo, kovy a nápojové kartóny, ako správne kompostovať, čo sú to obnoviteľné a neobnoviteľné zdroje. Vzdelávací on-line projekt s názvom „Test ekologickej inteligencie“ nájdete na stránke www.triedime.sk/test-ekologickej-inteligencie. Každý týždeň sú pre účastníkov pripravené zaujímavé témy, vďaka ktorým získajú praktické vedomosti ako prispieť k ochrane životného prostredia.

Odhodlanie vzdelávať sa bude odmenené

Počas 13 týždňov bude vždy v pondelok zverejnená nová téma. Účastníci si ju naštudujú a následne zodpovedajú krátky test. Dozviete sa ako správne triediť odpad a mnoho ďalšieho. Každý týždeň budú vyžrebovaní spomedzi všetkých účastníkov traja, ktorí budú odmenení populárnym fidget spinnerom a edukačnými materiálmi. Do súťaže je možné zapojiť sa počas celého trvania vzdelávania – jedinou podmienkou je zodpovedanie všetkých otázok  jednotlivých tém v poradí, v akom boli zverejnené. Po uzavretí posledného kola Testu ekologickej inteligencie budú vyžrebovaní traja výhercovia atraktívnych cien: tabletu, fitness náramku a slúchadiel.

„Test ekologickej inteligencie“ je jedným z mnohých vzdelávacích projektov ENVI - PAK.  Jeho cieľom je pozdvihnúť povedomie o triedení a je výbornou pomôckou pre firmy, domácnosti či pre školy a centrá voľného času,“ konštatuje Mgr. Katarína Kretter z oddelenia komunikácie OZV ENVI – PAK a pokračuje: „S predchádzajúcimi on-line vzdelávacími projektmi máme výborné skúsenosti, zapojili sa do nich tisícky účastníkov a tešíme sa, že čoraz viac ľudí sa zaujíma o triedenie odpadu.“

Online vzdelávací projekt Test ekologickej inteligencie sa začal 12. februára a končí 13. mája 2018. Výhercovia budú zverejnení 18. mája na stránke triedime. Po skončení všetkých 13 epizód vzdelávania bude úspešným účastníkom vygenerovaný certifikát o  absolvovaní. Zapojiť sa môžu všetci – deti, mládež aj dospelí.

Prajeme Vám Veľa úspechov!

test ekologickej inteligencie - jar 2018