29. 04. 2020
Článok

Známe tváre sa pridali k výzve ENVI - PAK a na Deň Zeme zbierali odpadky

Známe tváre sa pridali k výzve ENVI - PAK a na Deň Zeme zbierali odpadky

22. apríla sme spoločne oslávili Deň Zeme. V tento deň sme prostredníctvom projektu Vezmi si ma! vyzvali ľudí na celom Slovensku, aby počas svojich prechádzok strávili čas vonku zmysluplne. Aby si vzali rúško, vrece a rukavice, a aby aj v tejto mimoriadnej situácii ovplyvnenej koronavírusom priložili ruku k dielu a pomohli tak spraviť zo Slovenska zase o trochu krajšie a zdravšie miesto pre život. Tentokrát za predpokladu dodržania všetkých bezpečnostných opatrení a platných nariadení.

Heslom projektu Vezmi si ma!, ktorý sme spustili v septembri, je, že všetko sa lepšie robí vo dvojici, alebo keď je nás viac. Pôvodný apel na ľudí teda znel, aby so sebou vzali kamarátov, rodinu, priateľov a spoločne prišli vyčistiť prírodu a mestá. Teraz to však nebolo možné, no napriek tomu, si naša planéta zaslúžila oslavu svojho dňa. „Prispôsobili sme sa aktuálnej situácii a ľudí sme vyzvali k tomu, aby si so sebou vzali len vrecia a rukavice a popri prechádzke v prírode zbierali aj pohodený odpad,“ hovorí Katarína Kretter, riaditeľka pre marketing a komunikáciu zo spoločnosti ENVI - PAK.

Zapojilo sa množstvo ľudí

Pozitívne ohlasy, množstvo povzbudivých správ a hromada fotografií dokumentujúcich, čo ľudia reálne v prírode počas prechádzok našli. Aj takýto to je doterajší sumár výzvy. „Dostali sme naozaj veľa reakcií, ľudia vyšli do prírody a zbierali, čo do nej nepatrí. Úprimne nás to potešilo, že sa toľko ľudí vybralo zbierať odpadky. Veríme, že sme mnohých inšpirovali, aby to robili častejšie, nielen na Deň Zeme,“ uviedla Kretter s tým, že najlepšie by bolo, keby tam tie odpadky neboli vôbec.

Zbierali aj známe osobnosti

V uplynulých dňoch sa do zbierania odpadkov zapojili aj mnohé známe tváre, ktoré projekt podporili a tak aj svojím dielom prispeli ku krajšiemu Slovensku. Boli medzi nimi aj herci Braňo Deák, Lujza Garajová Schrameková, Štefan Martinovič a Daniel Žulčák, moderátor Michal Sabo, ale aj influenceri známi zo sociálnych sietí, ako Milan bez mapy, Babsy Jagušák či Ekoistky. Ich fotografie zo zbierania nájdete nižšie pod textom. 

Výzva na zbieranie odpadkov pokračuje

Jedným dňom sa však nič nekončí. Naša výzva je stále aktuálna a pokračujeme. Do zbierania odpadkov v prírode sa môžete zapojiť kedykoľvek, nielen počas Dňa Zeme. Naša príroda si to naozaj zaslúži. Nezabudnite sa pri aktivite odfotiť a svoju fotografiu zverejniť na sociálnych sieťach s heštegom #vezmisima a označením @envi_pak na Instagrame alebo ENVI - PAK Zelený bod na Facebooku. Potešíme sa, keď nám fotku pošlete aj na info@vezmisi.ma. Ukážte všetkým, že aj vám na prírode záleží. Vyzvite aj ostatných, aby urobili to isté.

 

Babsy Jaguščák


 

Števo Martinovič

 

 

Lujza Garajová Schrameková


 

Milan bez mapy


 

Michal Sabo 


 

Ekoistky