02. 11. 2022

Nezabúdajme triediť pokračuje!

Nezabúdajme triediť pokračuje!
Začiatkom leta sme spustili kampaň Zálohujme, ale nezabúdajme triediť, ktorá vyzývala ľudí, aby popri zálohovaní triedili aj ostatné druhy plastov a kovov. Na obaloch z konkrétnych produktov sme verejnosti počas 4 mesiacov ukazovali, ako obaly správne vytriediť.

Informácie o správnom triedení, na ktoré sme upozorňovali bannermi a sponzorovanými odkazmi na sociálnych sieťach, smerovali na stránku Zálohujme, ale nezabúdajme triediť.

Kampaň pokračuje aj na jeseň. Jej druhá vlna s názvom Nezabúdajme triediť je určená pre firmy, ktoré chcú interne medzi svojimi zamestnancami a zamestnankyňami šíriť informácie o dôležitosti triedenia. Firmy môžu využiť oficiálne vizuály kampane na internú komunikáciu medzi kolegami a kolegyňami. Môžu si stiahnuť pripravené materiály, vyvesiť ich v spoločných priestoroch, vložiť do interných časopisov alebo ich zdieľať na svojich sociálnych sieťach. Pre každý materiál – plast, papier, sklo, kovové obaly a nápojové kartóny sme pripravili tieto vizuály:

  • Plagáty vo formáte A3
  • Banery do on-line materiálov, napríklad newsletterov
  • Nálepky

Tak isto sme pripravili všeobecný plagát o tom, ako správne triediť odpad.

Všetky vizuály sú dostupné v sekcii Ako sa môže vaša firma zapojiť na stránke:

Pripravujeme aj ďalšie informácie, ako napríklad Tipy a triky, ako správne triediť odpad a na čo si dať pri triedení pozor, ktoré postupne pribudnú na uvedenej stránke.

Pre širokú verejnosť, ale aj zamestnancov firiem či zástupcov samospráv chystáme aj talk show o správnom triedení odpadu, ktorú bude možné sledovať online, o jej dátume budeme informovať už čoskoro. Živý prenos budete môcť sledovať na našej Facebookovej stránke.

Ďalšie aktivity pripravujeme na budúci rok. Budeme v nich pokračovať v informovaní verejnosti a firiem ako správne odpad triediť a najmä, že zálohovanie neznamená, že ďalší odpad netvoríme. Tešíme sa záujmu verejnosti aj firiem o našu kampaň Nezabúdajme triediť a dúfame, že výsledkom bude viac a kvalitnejšie vytriedený odpad v našich mestách.