12. 08. 2016

Triedenie je zábava. Učíme deti triediť hravo.

Triedenie je zábava. Učíme deti triediť hravo.
Predstavte si, že vaše dieťa miluje triedenie odpadu. Doma hádže plastové fľaše z džúsu do žltého a papier do modrého smetného koša

Predstavte si, že vaše dieťa miluje triedenie odpadu. Doma hádže plastové fľaše z džúsu do žltého a papier do modrého smetného koša. Deti triedia s radosťou. Na tejto myšlienke postavila spoločnosť ENVI - PAK maľovanku, ktorá kreatívne prepája základnú farebnú abecedu triedenia s motiváciou deti triediť odpad. Maľovanka je určená pre stolové počítače, tablety a ostatné mobilné zariadenia. Malým škôlkarom pomáhajú zvieratká z lesa ktoré ich učia, že ak budú správne triediť, potešia nielen seba, ale aj prírodu.

ENVI - PAK ako zástupca výrobcov má za úlohu vzdelávať všetky vekové kategórie obyvateľov o tom, ako správne triediť odpad do farebných kontajnerov. Špeciálny vzdelávací program pripravil pre deti. Pre tie staršie vymyslel zaujímavé interaktívne prednášky, hry a edukačné materiály. Deti si môžu zasúťažiť v hre na triedenie odpadu na dotykovej tabuli, obrazovke i v počítači. Pre predškolákov vytvoril rozprávkovú prezentáciu, klasickú tlačenú verziu maľovanky spolu s farbičkami, ale aj modernú online verziu maľovanky.

„Začať učiť triediť odpad práve deti je dôležité. Čo sa v škole naučia, to prenesú aj domov na rodičov a starých rodičov. Maľovanka ich má naučiť základom triedenia, ale aj ukázať im, že z druhotnej suroviny sa dá vyrobiť nový tovar“, prezradila riaditeľka pre marketing a komunikáciu Silvia Nosálová zo spoločnosti ENVI - PAK. Ak sa chcú aj vaše deti zahrať na správnych triedičov, odpadovú maľovanku nájdu na http://www.triedime.sk/malovanka.

 

prezentácia pre deti   prezentácia pre deti

maľovanka na www.triedime.sk   maľovanka na www.triedime.sk